Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan Tower 22 adlı üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.

Saldırının, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi. ABD basınında yer alan haberlerde, Tower 22'nin, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana Orta Doğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ilk üs olduğu ifade edildi.

Tower 22'nin ilk kez hedef alınmasıyla birlikte, 7 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'deki ABD askerlerinin bulunduğu üslerde 158'den fazla saldırı düzenlendiği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının "radikal İran destekli militan gruplar" tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Biden, yaptığı açıklamada, "Jill ve ben, bu aşağılık, tamamen adaletsiz saldırıda bu savaşçıların kaybının yasını tutmada ölen ve ülke çapındaki Amerikalılarımızın ailelerine ve arkadaşlarına katılıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı bir güvenlik operasyonu başlatıldı. CENTCOM, saldırının ardından bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve saldırıya ilişkin soruşturmanın derinleştirildiğini belirtti.

Kaynak: karar