İSTANBUL Hastanesi Başhekimi Engin Çakmakçı, Tanrıöğen'in tedavisinin yoğun bakımda devam edeceğini söyledi.

Sanatçı Settar Tanrıöğen'in tedavi gördüğü özel hastaneden sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Hastane Başhekimi Dr. Engin Çakmakçı, 26 Ocak Cuma günü baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı şikayeti sonrasında sanatçının beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (balonun) yırtılması nedeniyle beyin ile meninksler arasında kanama tespit edildiğini söyledi.

 Girişimsel nöroradyoloji uzmanı Prof. Dr. Hatem Hakan Selçuk ve ekibinin acil müdahalesinin ardından Tanrıöğen yoğun bakım ünitesine nakledildi.

Mahkemeden karar çıktı: Metin Akpınar ikinci kez baba oldu Mahkemeden karar çıktı: Metin Akpınar ikinci kez baba oldu

Açıklamada, Ocak Pazar günü beyin cerrahisi ekibinin, beyindeki kanamaya bağlı olabileceği düşünülen beyin omurilik sıvısında artış olduğu tespit edilen Tanrıöğen'e sıvı basıncını dengelemek için girişimsel işlem yaptığı belirtildi.

Sanatçı Tanrıöğen'in tedavisi yoğun bakım müdürü Prof. Dr. Ayrıca çalışmanın İsmail Cinel ve ekibinin yanı sıra nörolog, beyin cerrahı ve girişimsel nöroradyologlardan oluşan multidisipliner bir ekip tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Klinik durumu stabil olan Settar Tanrıöğen'in bu tür beyin kanamaları sonrasında oluşabilecek riskler nedeniyle tedavisinin yoğun bakımda devam edeceği de vurgulandı.

Kaynak: SON DAKİKA