Van'da, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensuplarının bulunduğu bir binaya polis tarafından abluka uygulandı. DEM Parti, seçimlerde yüzde 55 oy alarak kazanan Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğinin düşürülerek mazbatanın AKP adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine itiraz etti. Bu itiraz sonrasında Van İl Seçim Kurulu'nun kararını iptal etmek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunuldu.

DEM Parti, eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın başkanlığında bir MYK toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte "İradene Sahip Çık" adı altında bir halk buluşması düzenlendi.

Eligül'den Seçil Erzan’a 3 Bin Dolarlık Tazminat Davası Eligül'den Seçil Erzan’a 3 Bin Dolarlık Tazminat Davası

Kentteki protestolar sürerken, polis plastik mermi ve biber gazı kullanarak müdahale etti. Bir CHP üyesinin vücuduna plastik mermi isabet etmesi sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DEM Partili ve CHP'li yetkililerin bulunduğu binanın polis ablukasına alındığı duyuruldu. Selahattin Demirtaş'ın danışmanı Zınar Karavil, söz konusu binanın polis tarafından abluka altına alındığını ve içeridekilerin çıkmalarının engellendiğini belirtti. Karavil, durumu "fiili gözaltı" olarak nitelendirdi.

Kaynak: BİRGÜN