Prens William ve Prens Harry annelerinin mirasını alamayacak Prens William ve Prens Harry annelerinin mirasını alamayacak

Venedik'teki Büyük Kanal'a yeşil sıvı döktüler!


İklim aktivistleri, İtalya'nın kanallarıyla ünlü turistik kenti Venedik'in "Büyük Kanal"ına yeşil boyalı sıvı dökerek yeni bir protesto eylemi gerçekleştirdi.


İtalyan basınında yer alan haberlere göre bir grup iklim aktivisti, Venedik'in ünlü Büyük Kanalı'nın Rialto Köprüsü bölümüne görünüşte zararsız yeşil bir sıvı döktü. Eylem nedeniyle Büyük Kanal'ın bu kısmındaki suyun rengi yeşile döndü.


Büyük Kanal'ı yeşile boyayan protestoculardan bazıları tarihi Rialto Köprüsü'ne de sarkarak "COP28" sloganları attı. Üzerinde "Hükümet konuşurken biz ince bir pamuk ipliğine bağlıyız" yazan bir pankart açtı.


Aktivistlerin eylemi nedeniyle Büyük Kanal'daki tekne ve feribot trafiği geçici olarak durduruldu.


Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro da iklim aktivistlerinin Büyük Kanal'a yaptığı yeşil boya saldırısına tepki gösterdi.


Brugnaro, "X" hesabındaki fotoğraflarının yer aldığı yayında şunları söyledi: "Daha çok çevre vandalları. Gösterileri ve maskaralıkları nedeniyle, çok dikkatli davranarak kamu hizmetlerini kapattık. "Bu sefer kamu hizmetlerini kesintiye uğrattıklarını bildirdik ve gerçekten hapse girmelerini umuyorum."


İklim aktivistleri 7 Aralık'ta Venedik'teki tarihi San Marco Bazilikası'na bir kez daha saldırdı. Eylemciler bazilikanın duvarlarına çamurlu su döktü.


AKTİVİSTLERİN EYLEMLERİ ARTTI

Bu yıl İtalya'daki iklim aktivistleri birçok yolu ve sokağı trafiğe kapattı ve birçok şehirde anıt ve çeşmeleri boyadı.


Aktivistler, mayıs ayında başkent Roma'daki Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi) ve Dört Nehir Çeşmesi'nde, Mart ayında ise Floransa'nın tarihi belediye binası ve Milano'daki Victor Emmanuel Anıtı 2'de resim gösterileri düzenledi.


İtalya'nın sağcı iktidar koalisyonu, kültürel miras varlıklarına zarar veren eylemlere mali cezalar öngören yeni yasa tasarısını Nisan ayında kabul etti ve onay için parlamentoya gönderdi.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi