Başsavcı Tarek William Saab, düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk suçlamalarıyla El Aissami'nin yanı sıra eski Ekonomi ve Ulusal Kalkınma Fonu (FONDEN) Başkanı Simon Alejandro Zerpa'nın da gözaltına alındığını duyurdu.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Gvir kaza geçirdi: Makam arabası devrildi İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Gvir kaza geçirdi: Makam arabası devrildi

Saab, soruşturmanın ikinci aşamasına geçtiklerini ve eski bakanlar hakkında gözaltı kararı alındığını belirtti. Ayrıca, yeni gözaltıların olabileceğini vurgulayarak, ekonomiye zarar veren kişilere caydırıcı cezalar verileceğini ifade etti.

Başsavcı Saab'ın verdiği bilgilere göre, daha önce yapılan operasyonlarla birlikte toplamda 42 kişi yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında lüks araçlar ve uçaklar da dahil olmak üzere çeşitli deliller ele geçirilmişti.

Eski Petrol Bakanı El Aissami, PDVSA'ya yönelik yolsuzluk soruşturması nedeniyle 21 Mart 2023'te görevinden istifa etmişti. El Aissami, öncesinde 28 Nisan 2020'de Devlet Başkanı Maduro tarafından petrol bakanı olarak atanmıştı. 

Kaynak: BirGün