Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli kayıt belgelerini Merkezi Seçim Komisyonu'na sunduğunu söyledi.Putin'in 17 Mart 2024'te yapılacak seçimlerde yeni dönem için cumhurbaşkanı seçileceği kesin. Putin seçildiği takdirde beşinci kez Rusya'nın başkanı olacak.


Anayasaya göre yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı, altı yılda bir halk tarafından seçiliyor.Son başkanlık seçiminin 2018 yılında gerçekleştiği Rusya'da dönemin Devlet Başkanı Putin, oyların yüzde 76,67'sini alarak rekor bir oyla yeniden başkan seçildi.


Başbakan, Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına rağmen, Cumhurbaşkanının onayıyla hükümeti oluşturur. Hükümetin göreve başlaması için yeni başbakanın parlamentonun alt meclisi olan Devlet Dumasından güven oyu alması gerekecek.


Mihail Mişustin, 16 Ocak 2020'de Putin'in kararıyla Rusya Başbakanı olarak atandı.Başbakan Mişustin tarafından kurulan yeni hükümet 21 Ocak 2020'de göreve başladı.


2024'te sona erecek dördüncü dönemine 2018'deki nihai sonuçlarla başlayan Putin, 2004 seçimlerinde oyların yüzde 52,94'ünü, 2012 seçimlerinde ise yüzde 63,6'sını aldı.(haber global)

Editör: Haber Merkezi