Vodafone Türkiye, 2023-2024 mali yılına ait ilk çeyrek (Nisan ve Haziran 2023) sonuçlarını açıkladı. Şirketin servis gelirleri, bu dönemde 9.2 milyar TL olarak gerçekleşti.

Şirket, faturalı abone sayısı 18.8 milyona yükseltti. Genişbant teknolojilerinde müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam eden Vodafone Türkiye’nin sabit genişbant abone sayısı 1.4 milyon olarak gerçekleşti.

Tüm kanallarda dijitalleşme odağıyla faaliyetlerini devam ettiren Vodafone’un Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17 milyona ulaştı. Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerinin aylık toplam etkileşimi 438 milyonu aştı.

Vodafone 2023-2024 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Data kullanımında yüzde 25.2 artış

Mali yılın ilk çeyreğinde, Vodafone Türkiye müşterilerinin toplam mobil data kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre %25.2 artışla 1.151 petabyte'a yükseldi.

Vodafone 2023-2024 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Dijital servislere ilgi daha çok arttı

Vodafone Türkiye, bu dönemde dijital servis şirketi olma yolunda önemli gelişme yaşadı. Şirketin Vodafone Yanımda mobil uygulaması üzerinden hayata geçirdiği Her Şey Yanımda online alışveriş platformunda Market Yanımda satışları dahil toplam satışlar 5.4 milyonu geçerken, platformun ziyaret edilme sayısı 188 milyona ulaştı. Vodafone’un yeni nesil mobil finans çözümü Vodafone Pay’in ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı 4.7 milyona ulaştı.

Getir'in Almanya'dan çekilmesi iddiası gündemde Getir'in Almanya'dan çekilmesi iddiası gündemde

Şirketin 1.000’e yakın farklı işlem yapabilen kişisel dijital asistanı TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 9.4 milyona, aylık sohbet sayısı 37 milyona yükseldi.

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, 2023-24 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

“Mali yılımızın ilk çeyreğinde servis gelirlerimiz 9.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Mevcut makroekonomik koşullar, sektörümüzde üretim alanında verimliliği artıracak uygulamaların hayata geçirilmesini kaçınılmaz kılıyor. Yeni teknoloji ve frekans tahsisi yalnızca bizim şebekemiz üzerinden sunduğumuz hizmetleri bir üst seviyeye taşımamıza değil, aynı zamanda ekonomi genelinde bir büyüme etkisini tetiklememizde rol oynayacak. Bu bakımdan, operatörlere sürdürülebilir ve öngörülebilir bir yatırım ortamının sağlanması elzem. Vodafone olarak, ülkemizi dijitalleşme liginde hak ettiği yere getirmek için paydaşlarımızla beraber var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi