Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda 8-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Serbest Dalış Indoor Türkiye Şampiyonası'nda, Yağmur Ergün tarihi bir başarıya imza attı. Ergün, şampiyona boyunca iki yeni Türkiye rekoru kırarak büyük bir başarı elde etti.

Galatasaray'ın odak noktasındaki Richard Rios'un değeri 76 milyon sterlin! Galatasaray'ın odak noktasındaki Richard Rios'un değeri 76 milyon sterlin!

Şampiyonanın ilk gününde, Yağmur Ergün 2023 yılında kendisine ait olan 131 metre paletsiz dinamik apnea Türkiye rekorunu 141 metreye taşıdı. Bu başarıyla, kendi rekorunu 10 metre ileriye götürerek yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Yarışmanın ikinci gününde ise çift palet branşında 199 metre dalarak Türkiye şampiyonu unvanını kazandı. Şampiyonanın son gününde, 11 yıldır Derya Can’a ait olan 205 metrelik dinamik apnea monopalet Türkiye rekorunu 15 metre geliştirerek 220 metreye ulaştı ve yeni rekorun sahibi oldu.

Toplamda iki rekor kıran ve üç şampiyonluk ile bir üçüncülük elde eden Yağmur Ergün, bu performansıyla şampiyonanın açık yaş kadınlar kategorisinde Türkiye rekoru kıran tek sporcu olmayı başardı. Bu başarılar, Ergün'ün serbest dalış alanında Türkiye'nin en başarılı sporcularından biri olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi

Kaynak: DHA