Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin mart ayında iptal kararının ardından bölgenin yapılaşmaya açılması için ısrarından vazgeçmeyen bakanlık, iptal edilen planların yerine yenisini yayımladı. Önceki yıl bakanlığın parsele özel imar düzenlemesiyle yapılaşmaya açılan ve 3 katlı inşaat izni verilen Azmak Çayı ile çevrili 23 bin metrekarelik arazide yaşanan yargı süreci başa döndü.

Çivi dahi çakmanın yasak olduğu, özel koruma alanı statüsüne sahip arazilerle ilgili açılan davada itirazları haklı gören Muğla 3. İdare Mahkemesi, doğa harikası alanları yapılaşmaya açan imar planlarını 16 Mart tarihinde iptal etmişti. Onca itiraz ve yargı sürecine karşın, bakanlığın huzurevi yapımı için özel düzenlemeye gittiği iki ayrı parselde mahkemenin kararı beklenmeden başlayan inşaat faaliyetleri de kaçak duruma düşmüştü.

İstanbul'da CHP ve DİSK'in çağrısı üzerine Taksim'e giden yollar kapatıldı! İstanbul'da CHP ve DİSK'in çağrısı üzerine Taksim'e giden yollar kapatıldı!

Hisarönü Koyu’ndaki denize sıfır alanın yapılaşmaya açılmasını ikinci kez onayladı. Doğa katliamı seçimlere günler kala bir kez daha yasal hale getirildi.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi