Yargıtay, Can Atalay Dosyasında AYM'nin İhlal Kararına Uymadı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Tip Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına uymama kararı aldı. Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için karar Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Yargıtay'ın kararı, Türk yargı tarihinde önemli bir hükmü içeriyor.

Gezi davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay ile ilgili olarak AYM, 25 Ekim'de hak ihlali kararı vermişti. Ancak bu kararın ardından tahliye işlemi yerel mahkeme tarafından değil, Yargıtay'a havale edildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, dosya üzerinde nihai bir karar vererek Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına uymadı ve Atalay'ı tahliye etmedi. Ayrıca, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemleri için karar Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığını belirterek, Atalay kararına imza atan AYM üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kendisini bıçaklayanı 1 yıl sonra öldürdü Kendisini bıçaklayanı 1 yıl sonra öldürdü

Bu karar, yargı tarihinde önemli bir gelişme olarak kayda geçti. Detaylar ve yeni gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.(Habertürk)

Editör: Haber Merkezi