İsrail'in Gazze'de başlattığı ve 7 Ekim'den bu yana devam eden şiddet olaylarına, Türkiye'nin yoğun bir diplomasinin yayılmasına sebep oluyor. Bu gelişmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümdarındaki kabine, Beştepe'de Gazze'deki durum ele almak üzere toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısında Kazakistan, Özbekistan ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Ardından Almanya ziyareti gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerde, İsrail'de Gazze'deki şiddet olayları ve uygulanan vahşet dünya dağıtımları dağıldı.

Toplantıda ayrıca Gazze'ye yönelik insani yardımların durumu da ele alınacak. Türkiye, bugüne kadar bölgeye ulaştırılmak üzere 10 uçak ve bir gemi dolusu insani yardım ve tıbbi malzeme gönderdi. Ayrıca Gazze'deki kanser tedavisi için Mısır üzerinden Türkiye'ye getirildi.

Kabine toplantısında ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele de ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.

Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü Siirt’te Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Göle Döndü

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULMASI MECLİ"S'TE GÖRÜŞÜLECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 bütçesinin planları tamamlanacak.

21 Kasım Salı günü başlayacak haftalık bölgesel çerçeve, Genel Kurul'da Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki tartışmalar devam edecek. Öneriye göre Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğine sahip bir Aile ve Gençlik Fonu oluşturulacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı rehberinde şekillenecek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı'ndan oluşacak, toplamda beş üyeden oluşacak.

Fon Yönetim Kurulu, kaynak aktarımı yapılacak projeler, aktarılacak kaynak miktarı ve harcamalarını belirleme yetkisine sahip olacak. Ayrıca Fon'a ait mali veriler altı aylık dönemlerle toplanacak ve en geç bu dönemin sonunda kamuoyuyla paylaşılacak.(haber global)

Editör: Haber Merkezi