İstanbul'daki özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi, öğretmenlerin şiddete karşı tepkisini artırdı. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Birden fazla sendikanın çağrısıyla, yarın geniş çaplı bir katılım bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada dolaşan "Okullar yarın tatil" iddialarını yalanladı ve eğitimin normal akışına devam edeceğini belirtti. Bakanlık, bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir durum olduğunu ifade etti. Sendikaya bağlı öğretmenler, bugün, Oktugan'ın ölümüne tepki olarak ilk derse girmediler ve yarın tüm gün derslere katılmama kararı aldılar.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına ilişkin dört eğitim sendikasıyla bir araya geldi. Görüşmenin ardından, Bakan Tekin, sendika başkanlarıyla birlikte basına açıklama yaparak, eğitim camiasının yanında olduklarını ve bu sürece sahip çıktıklarını belirtti. Tekin, yaşanan trajik olay nedeniyle hayatını kaybeden İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı ve sabır diledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Güncelleniyor! MEB’te Son Viraj: O Süre Değişiyor Öğretmenlik Meslek Kanunu Güncelleniyor! MEB’te Son Viraj: O Süre Değişiyor

Bakan Tekin ayrıca, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. Şiddet içeren eylemlere karşı daha ağır cezalar öngören taslağın, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ele alınacağını belirtti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bakan Tekin'in davetini önemsediklerini ve eğitim çalışanlarının birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı. Yalçın, toplantının ardından TBMM önünde basın açıklaması yapacaklarını ve ayrıca yarın 81 ilde iş bırakacaklarını ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM