Erhan Usta İYİ Parti Grup Başkanvekilliği Görevinden Ayrıldı Erhan Usta İYİ Parti Grup Başkanvekilliği Görevinden Ayrıldı

Seçim takvimi 31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim genel seçimleriyle devam ediyor. Yarın siyasi partiler aday listelerini en geç saat 17.00'ye kadar sunmak zorunda kalacak. Bağımsız adayların da aralarında bulunduğu geçici aday listeleri 23 Şubat'ta açıklanacak ve aynı gün itiraz süreci başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak.

Seçmenlerin oy kullanacakları yerler ve sandıklar belirlenirken, seçmen bilgi notlarının dağıtımı 29 Şubat'ta başlayacak ve 24 Mart'ta sona erecek. Siyasi partilerin seçim bölgesi başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri aday listelerini ilçe seçim komisyonlarına, büyükşehirlerde ise siyasi partilerin il başkanları büyükşehir belediye başkanı aday listelerini sunacak. Yarın saat 17.00'den sonra il seçim bölgelerine gidilecek.

ADAY EKSİKLİKLERİ 22 ŞUBAT'A KADAR TAMAMLANACAK

Siyasi partiler aday listelerindeki boşlukları 22 Şubat'a kadar doldurabilecek. Bağımsız adaylar da dahil olmak üzere geçici aday listeleri 23 Şubat'ta kamuya açıklanacak ve listelere itiraz süresi de aynı günden itibaren başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak ve aynı gün birleşik oyların basımına ve ilçe seçim komisyonlarına dağıtımına başlanacak.

Propaganda özgürlüğü ve bazı seçim yasakları 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak. Kusurlu suçlardan tutuklanan ve hüküm giyenlerin listeleri 28 Mart'ta kesinleşecek.

Propaganda özgürlüğü 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek ve seçmenler 31 Mart'ta sandık başına gidecek. 35 siyasi partinin katılacağı seçimlerde oy verme takvimi Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlendi. Özellikle doğu illerinde oy verme saatleri mevsim şartlarına ve gün batımı saatlerine göre ayarlanırken, bu illerde oy verme saatleri sabah 07.00 ile 16.00 arasında olacak. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 arasında olacak.

Kaynak: karar