Sapanca ilçesinde Soğucak Yaylası'nda geçen pazar günü meydana gelen olayda, yaylada bir evin önünde hareketsiz yatan Betül Kurt'un (27) cansız bedeni bulundu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ancak yapılan incelemede Betül Kurt'un hayatını kaybettiği belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından yapılan kimlik kontrolünde ise kadının Betül Kurt olduğu tespit edildi. Yapılan incelemede kesici ya da delici alet izine rastlanmadı.

Kocaeli'de Şiddetli Rüzgar Denizi Taşırdı Kocaeli'de Şiddetli Rüzgar Denizi Taşırdı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, Betül Kurt'un yaylaya M.D., Y.K. ve D.B. isimli 3 arkadaşıyla birlikte gittiği belirlendi. D.B. isimli kadın ile M.D. ve Y.K. dün gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki ifadelerinde, uyuşturucu kullandıklarını ve ardından aralarında çıkan tartışma sebebiyle Betül Kurt'un yanlarından ayrıldığını belirttikleri öğrenildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu devam ediyor.

Betül Kurt ile gözaltına alınan 3 kişinin uyuşturucu kullanmak suçundan kayıtlarının olduğu belirlendi. Ancak ölüm olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA