Mangonun Faydaları Nelerdir? Mangonun Faydaları Nelerdir?

Yeni bir salgın mı geliyor? Uzmanlar uyarıyor: Bir sonraki salgın bu nedenle olacak

Tam salgın bitti derken yeniden mi başlıyor? Pandemi korkusu bilim insanlarını yeniden ele geçirdi! Yeni bir salgın mı geliyor? Uzmanlar uyarıyor: Bir sonraki salgın bu sebepten kaynaklanacak...

Tam da pandemiden tamamen kurtulduğumuzu düşündüğümüz sırada uzmanlar endişe verici uyarılarda bulundu. British Medical Journal'da yayınlanan yeni bir çalışma endişe verici sonuçları ortaya çıkardı. Araştırmalara göre hayvanlarda saklanan ve insanlara bulaşabilen virüslerden kaynaklanan ölümlerin 2050 yılına kadar 12 kat artması bekleniyor.

YENİ PANDEMİ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKACAK?

Halktv'nin haberine göre; Bilim insanları bu salgının ne zaman ortaya çıkacağına dair kesin bir tarih vermiyor ancak yakın zamanda başlayacak bir salgının bu dört virüsten birinden kaynaklanması bekleniyor.

Bu dört virüs Amerikalı bilim adamlarını endişelendiriyor; Ebola ve Marburg, SARS ve Nipah olarak sınıflandırıldılar. Bu virüsler Dünya Sağlık Örgütü'nün "öncelikli hastalıklar" listesinde yer alıyor ve bir sonraki salgının kaynağı olabilir.

EBOLA VE MARBURG

Yarasalardan kaynaklanan, öldürücü ve son derece bulaşıcı filovirüsler olan Ebola ve Marburg, şu anda insanlara bulaşıyor ve ciddi ölümlere neden oluyor.

SARS

Şiddetli akut solunum sendromu (SARS), aynı zamanda Kovid-19'a da neden olan koronavirüsün neden olduğu viral bir solunum hastalığıdır. Bu virüs özellikle solunum yolu yoluyla hızla yayılıp salgınlara neden olabiliyor

NİPAH

Uzmanlar, meyve yarasaları veya çiftlik hayvanları tarafından bulaşan Nipah virüsünün bir sonraki salgın olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

MACHUPO

Ebola'ya benzeyen Machupo virüsünün tehdit olarak değerlendirilmesi gereken virüslerden biri olduğu bildirildi.(karar)

Editör: Haber Merkezi