AK Parti, Yeniden Refah Partisi ile yerel seçim stratejilerini belirlemek üzere önemli bir toplantı gerçekleştirdi. AK Parti genel merkezinde gerçekleştirilen bu toplantı, parti genel başkan yardımcıları düzeyinde gerçekleşti ve yaklaşık bir saat sürdü.

NTV'nin haberine göre; Toplantıda AKP'nin Yeniden Refah Partisi'nden talep ettiği desteğin İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı büyükşehirlere genişletilmesi konusu görüşüldü. Özellikle Bursa, Balıkesir ve Denizli gibi illerde işbirliği teklif edildiği ancak Yeniden Refah Partisi'nin Bursa'da kendi adayını gösterdiği için bu teklife olumlu yanıt vermediği bildirildi.

Yeniden Refah Partisi'nin AK Malatya partisi adayı karşılığında kendi adaylarından destek talep ettiği, kendilerinin de Kütahya Belediye Başkanı için talepleri olduğu iddia edildi.

Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşmesi Sonrası İlk Açıklamayı Yaptı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşmesi Sonrası İlk Açıklamayı Yaptı

Ayrıca İstanbul'da Arnavutköy, Sultangazi ve Sultanbeyli; Pursaklar gibi Ankara'nın bazı ilçelerinden de destek istendiği iddia edildi.

Görüşmelerin henüz sonuçlanmadığı, Yeniden Refah Partisi temsilcilerinin "eşit ittifak"a vurgu yaptığı ve bu durumu kendi örgütlerine anlatabilecek bir anlaşma arayışında oldukları kaydedildi.

Ankara'da perde arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında bir toplantı yapılması ihtimali değerlendiriliyor ve nihai karar bu toplantıda veriliyor. Bu toplantı iki taraf arasındaki potansiyel ittifakın şekillenmesinde belirleyici olabilir.

Kaynak: karar