Yerel seçimlere yönelik hazırlıklar devam ederken, AK Parti (AKP) ile Yeniden Refah Partisi (YRP) arasındaki İstanbul için olası bir ittifak konusu kamuoyunun gündemindeydi. Ancak, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın yarın yapacağı açıklamadan önce, detaylar basına yansıdı.

Özgür Özel  Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi:  Gerçek gizlenmeye çalışılıyor Özgür Özel Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi: Gerçek gizlenmeye çalışılıyor

Cumhuriyet gazetesinin elde ettiği bilgilere göre, YRP'li kaynaklar, AKP ile YRP arasında İstanbul'da bir ittifakın olmayacağını belirtti.

Görüşmeler sırasında, AKP'li yetkililerin YRP'li isimlere yönelik olumsuz ifadeler kullandığı iddia edildi. Bu durumun görüşmeleri krize sürüklediği ve iki parti arasında anlaşmazlığa yol açtığı bildirildi.

Anlaşmazlık sonrasında, YRP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için harekete geçti. YRP'de adaylık için öne çıkan isimler arasında Elif Erbakan ve YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz bulunuyor. (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber