Yeniden Refah Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, bugün yaptığı açıklamada, partisinin yerel seçimlere hazır olduğunu ve 81 il, 973 ilçe ve 394 beldede kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirtti. Zor, "Bütün teşkilatımız, bu an itibarıyla seçime hazırdır. İnşallah Türkiye'mizde Yeniden Refah belediyeciliğini insanlarımızla tanıştıracağız" dedi.

Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşmesi Sonrası İlk Açıklamayı Yaptı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşmesi Sonrası İlk Açıklamayı Yaptı

Yeniden Refah Partisi'nin yerel yönetimlerde Milli Görüş anlayışının ileri bir demokrasi ve medeniyet tasavvurunun pratiği olduğunu belirten Zor, partilerinin çarpık betonlaşma, tıkanan ulaşım, hayat pahalılığı, çevreye duyarsızlık, kültürel çoraklık ve sosyal bozulma gibi sorunlarla mücadele edeceğini ifade etti. Zor açıklamalarına şu sözleri söyledi:

"ZARURET ÖLÇÜSÜNDE HAYATİ BİR MESELE”

“Milli Görüş yerel yönetimlerinde, esasen ileri bir demokrasi ve medeniyet tasavvurunun pratiği, belediyenin uygulamalarında görülür. Yerel yönetim, hayatın her anında ve alanında insanımızı doğrudan ve birebir ilgilendirdiği için çok önemlidir. Belediyeler altyapıdan, sağlık ve temizlik faaliyetlerine, doğumdan ölüme, sokaktan çarşı pazara kadar hayatın her aşamasında insanımıza yardımcı olur. Çarpık ve çürük betonlaşma, tıkanan ulaşım, hayat pahalılığı, çevreye duyarsızlık, kültürel çoraklık, sosyal bozulma arasında bunalım geçiren insanlarımızın, Yeniden Refah Belediyeciliğine olan ihtiyacı, zaruret ölçüsünde hayati bir meseledir.

"BİR KEZ DAHA YENİDEN REFAH İLE NEFES ALALIM”

İnsanımız, yaşam ve mekân uyumunu merkeze alan bir anlayışla halkımıza yakın, dürüst, vizyoner, çalışkan belediyecilik tarzımızı, 1994 yönetimini devraldığımız belediyelerde göstermiştik. Bizden önce belediyecilik deyince akla; çöp, çamur, çukur; imarı problemli, çevre düzenlemesi yapılmayan yaşam alanları, trafiği kilitlenmiş yollar, alt yapısı olmayan yerleşim yerleri ve borç batağına saplanmış belediyeler gelmekteydi. Bizler bu belediyeleri kazanınca adeta belediyecilikte devrim yaşandı.

Altyapı başta olmak üzere çevre düzenlemeleri, çöp, çamur, çukur sorunlarının giderilmesi, ulaşımda tramvay ve metroların yapılması, sosyal yaşamda huzurevleri, aşevleri ve misafirhanelerin yapılması, mahallelerde çok amaçlı salonların yapılması, belediyelerin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak küçük/orta boy işletmelerin kurulması, cenaze nakil araçlarının hizmete alınması ve taziye çadırlarının kurulması, öğrencilere burs verilmesi vb. nitelikte pek çok hizmetin insanımızla buluşturulması sağlanmıştır. Hatta bu memnuniyetten dolayı insanımız birbirlerine ‘Bu belediye başkanlarımız başkan ise diğer başkanlık yapanlar ne idi’ latifelerini yapmışlardır.

İnsanımız Milli Görüş belediyeciliği ile adeta derin ve temiz bir nefes almıştır. İşte biz de diyoruz ki; 31 Mart yerel yönetimler seçiminde gelin bir kez daha Yeniden Refah ile nefes alalım."

"MODERN BELEDİYECİLİĞE GEÇTİK, ŞİMDİ ÜST LİGE ÇIKIYORUZ”

Belediyeleri borç batağında aldıklarını ve bu kadar hizmetle beraber kasada para bırakarak devrettiklerini ifade eden Zor, "Neden mi? Çünkü biz daha işe başlarken besmele çekip ‘Rüşvet alan da rüşvet veren de mel’undur’ hadisi şerifini belediyelerimizin giriş kapısına asmış ve buna göre tepeden tırnağa herkesin hiza istikamet almasını sağlamışızdır. Milli Görüş ile klasik belediyecilikten, modern belediyeciliğe geçtik, şimdi ise bir üst lige çıkıyoruz. Bu lig, refah toplumu belediyeciliğidir. Bu belediyecilikte; milletimize huzur ve barışı, hürriyeti, adaleti, refahı getirip, insanımızın izzet ve onurunu koruyacağız. Belediyemizin imkanlarını adil yönetim, adil paylaşım ve bölüşümle tüm insanımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

“SOKAK HAYVANLARI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Tarihi ve doğal çevreyi koruyacaklarını, şeffaflık ve erişilebilirliği önceleyeceklerini belirten Zor açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Mahalle problemlerinin yerinde çözümü için mahalle belediyesi toplantıları yapacağız. Kaybolmuş mesleklerimize tekrar sahip çıkacağız. İllerimizdeki üniversiteler ve organize sanayi bölgelerimizle gençlerimiz için ortak çalışmalar yapacağız. Doğal afetlere dayalı yapı, yatay mimariye uygun imar planlamaları, yaparak tekrar özlediğimiz mahalle ortamlarını gerçekleştireceğiz. Tarıma uygun arazilerin olduğu illerde bilinçli tarıma yönelik çalışmaları destekleyeceğiz. Bunun yanında kadınlarımıza öncelik vererek, ev kadınlarının aktif yaşamda daha çok rol oynaması ve aile bütçesine katkıda bulunması için çalışmalar yapacağız. Gençlerimiz başta olmak üzere, sportif faaliyetlere tam destek verip spor salonları ve tesislerini çoğaltacağız. Sokak hayvanları sorununu yeni yatırım planları ile çözeceğiz. Ulaşımda insanımıza rahat, güvenilir, huzur içinde okuluna, işine, evine hızlı bir şekilde gitmelerini sağlayacak altyapıyı oluşturacağız."

"PARTİMİZ KENDİ LOGOSU VE ADAYLARIYLA SEÇİME GİRECEKTİR”

Bütün teşkilatlarının, bu an itibarıyla seçime hazır olduğunu belirten Zor, "Büyükşehirler başta olmak üzere 81 il, 973 ilçe ve 394 beldede Yeniden Refah Partimiz kendi logosu ve kendi adaylarıyla seçime girecektir. Bugün itibarıyla illerimize mahalli idareler seçim işleri ile ilgili genelgemizi gönderiyoruz. Üyelerimizin yarıdan fazlasının genç olduğundan dolayı, 30 yaş altı gençlerimizden aday adaylığı başvurusu için özel katkı payı alınmayacaktır. Yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlarımızdan aday adaylığı için özel katkı payı alınmayacaktır. Deprem ve sel mağdurlarından aday adaylığı için özel katkı payı alınmayacaktır. Şehit ve gazi yakını ve gazilerimizden aday adaylığı başvurusu için özel katkı payı alınmayacaktır" diye ifade etti.

"SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ VE BUNA İNANIYORUZ”

Milli Görüş destanını bir kez daha yazacaklarını ifade eden Boz, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Muhterem Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan başta olmak üzere tüm Milli Görüş kadroları seçime hazır olup, Genel Başkan Yardımcılarımız, MKYK üyelerimiz, ana kadememiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız ile beraber bu seçime tam ve kamil manada hazırlandık. İnşallah Türkiye’mizde Yeniden Refah belediyeciliğini insanlarımızla tanıştıracağız. Onun için diyoruz ki bu seçimlerden büyük bir zaferle çıkacağız ve buna inanıyoruz. Seçimlerin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim.” (karar)

Editör: Haber Merkezi