“Zlatan futboldan değil, Futbol Zlatan’dan emekli oldu!”

Paris Saint-Germain'de forma giyen Sergio Ramos’a ait bu sözler, Zlatan Ibrahimovic’in emekliliğinin en doğru özeti belki de...

İtalya Serie A takımlarından Milan’da forma giyen efsane futbolcu Ibrahimovic, geçtiğimiz pazar günü oynanan ligin 38. ve son maçında unutulmaz bir vedayla kariyerine nokta koydu.

Arda Güler, Real Madrid şampiyonluk maçında ilk 11'de yer aldı Arda Güler, Real Madrid şampiyonluk maçında ilk 11'de yer aldı

Milan’ın evinde oynadığı ve Hellas Verona’yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın son düdüğünün ardından kırmızı siyahlılar tarafından hazırlanan özel 'jübile' töreninde sahaya çıkan 41 yaşındaki Ibrahimovic, futbolcular ve taraftarlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Yeşil sahaların yürüyen egosu Ibrahimovic veda etti... Zlatan futboldan değil, futbol Zlatan’dan emekli oldu

MİLAN’A DEĞİL AMA FUTBOLA VEDA ETME ZAMANIM GELDİ’

Duygusal anlar yaşayan efsane futbolcu, yaptığı konuşmada, “İlk geldiğimde bana mutluluk verdiniz, ikinci gelişimde ise sevgi… Beni kollarınızı açarak karşıladınız, evimde hissettirdiniz. Bu sahada birçok anım bulunuyor. Her zaman Milan taraftarı olacağım. Milan’a değil ama futbola veda etme zamanım geldi” diyerek gözyaşları arasında taraftarları selamladı.

Spor tarihinin belki de en 'yüksek egolu' sporcularından biri olarak görülen Ibrahimovic, kendine has üslubunu Hellas Verona taraftarının veda törenine damgasını vuran ıslıklı protestosu esnasında da korumayı bildi.

Veda konuşması sırasında ıslıkların devam etmesi nedeniyle konuk takımın taraftarlarına dönen efsane yıldız, “Siz yuhalamaya devam edin. Bu hayatınızda görebileceğiniz en büyük anı” diyerek büyük alkış topladı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ibrahimovic, “Bu sabah uyandığımda yağmur yağıyordu ve Tanrı’nın bile üzgün olduğunu düşündüm” diyerek son noktayı kendi üslubuyla koydu.

Editör: Haber Merkezi