YÖK'ten yapılan açıklamada, "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır." denildi.

Açıklamada ayrıca, daha önce Ukrayna krizinde olduğu gibi savaş nedeniyle öğrenimini sürdüremeyen öğrencilere şartları uygun olanlara yatay geçiş hakkı, uygun olmayanlara ise bir anlamda misafir öğrencilik olan "özel öğrencilik" imkânı tanındığı belirtildi.

Türkiye'nin savaş nedeniyle eğitimine devam edemeyen misafir öğrencilere kapılarının açık olduğu vurgulandı ve bu kapsamda Sudanlı ve Filistinli öğrencilerin, şartları yerine getirmeleri koşuluyla yatay geçiş için üniversitelere müracaat edebilecekleri ifade edildi. Şartları uygun olmayanların ise bir süre misafir öğrenci olarak öğrenimlerine devam edebilecekleri bildirildi.

Kuraklık ve ilaç kullanımı arıcılığı olumsuz etkiliyor Kuraklık ve ilaç kullanımı arıcılığı olumsuz etkiliyor

Açıklamada son olarak, savaş mağduru misafir öğrencilere tanınan özel öğrencilik imkânının Türk vatandaşı öğrenciler için bir hak kaybına yol açmayacağı vurgulandı.

Kaynak: Haberler.Com