Türkiye'de cep telefonu kullanımı Avrupa'ya kıyasla iki katına çıktı Türkiye'de cep telefonu kullanımı Avrupa'ya kıyasla iki katına çıktı

YouTube, 19 yıl önceki kuruluşundan bu yana hızla büyüyerek dünya çapında 2,7 milyar kullanıcıya ulaştı. Türkiye, platformun en çok kullanıldığı ülkeler arasında 11. sırada yer alıyor.

Video paylaşım devi YouTube, Şubat 2005'te ABD'de üç girişimci tarafından kuruldu ve bir yıl sonra teknoloji devi Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alındı. Google ekosisteminin bir parçası haline gelen YouTube, 2024 yılında 2,7 milyar aktif kullanıcıya ulaştı. Platformun kullanıcı sayısının gelecek yıl 2,85 milyara ulaşması bekleniyor.

YouTube'un ayda en az bir kez ziyaret edilme oranı %52 olup dünya genelinde ayda 113 milyar kez ziyaret edilmektedir. Reklamsız erişim ve daha birçok özellik sunan YouTube Premium ücretli hizmetiyle YouTube Music, dünya çapında 100 milyon kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Platform, yıllık 30 milyar doları aşan reklam gelirleriyle ana gelir kaynağıdır. Türkiye, 57 milyonun üzerindeki kullanıcı sayısıyla en çok kullanılan ülkeler arasında 11. sırada yer alıyor.

YouTube kullanıcılarının yüzde 53,9'u erkek, yüzde 46,1'i ise kadın. Kullanıcıların çoğunluğu 25-34 yaş aralığında olmasına rağmen platforma her gün 720 bin saatin üzerinde video yükleniyor.

Platformda toplamda 110 milyondan fazla kanal bulunuyor. En çok kazanan YouTuber ise 239 milyon takipçiyle ABD'li MrBeast'tir. MrBeast'i 45 milyon dolarla Jake Paul, 38 milyon dolarla Markiplier, 30 milyon dolarla Rhett ve Link ve 28,6 milyon dolarla Unspeakable takip ediyor.

Kaynak: karar