YSK Başkanı Ahmet Yener, bayram sürecinde de mesaiye devam ettiklerini belirterek, itiraz sürecinin normal seyrinde devam ettiğini ifade etti. Yener, siyasi partilerin itirazlarının incelenmesi sonucunda AK Parti'nin 2, CHP'nin 1, MHP'nin 1 ve DEM Parti'nin 2 itirazının kabul edildiğini açıkladı. Sürecin devam ettiğini ve diğer günlerde de toplantıların devam edeceğini söyledi.

Mersin'de Feci Kaza: Ortalık Savaş Alanına Döndü, Bir Kişi Hayatını Kaybetti Mersin'de Feci Kaza: Ortalık Savaş Alanına Döndü, Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Öte yandan, YSK'nin ödül almasıyla ilgili olarak Yener, Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) tarafından "En İyi Uygulamalar ve Girişimler" alanında ödüle layık görüldüklerini belirtti. Yener, ödülün, daha önce gerçekleşen seçim süreçlerinin değerlendirilmesi sonucunda verildiğini ifade etti.

Seçimlerin yeniden yapılacağı yerler ise şu şekilde belirtildi: Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesi. Bu yerlerdeki seçimlerin 2 Haziran'da gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Haberler.Com