YSK Başkanı Ahmet Yener'den Yerel Seçim Mesajı: Tarafsızlık Bekliyorum

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimi için düzenlenen hizmet içi eğitim programında personele seslendi. Başkan Yener, 14-28 Mayıs seçimlerini başarıyla tamamladıklarını belirterek, yerel seçimlerde de kurul personelinin tüm siyasi partilere tarafsız yaklaşacağına olan inancını dile getirdi.

Yargıtay başkanı 25 Mart'tan bu yana seçilemedi: 32. tura kaldı Yargıtay başkanı 25 Mart'tan bu yana seçilemedi: 32. tura kaldı

Yener, personele hitaben yaptığı açıklamada, "Sizlerden beklentim 31 Mart yerel seçimlerinde de tüm siyasi partilere ve bağımsız adaylara eşit şekilde yaklaşmanızdır" ifadelerini kullandı. Adayların adli sicil kayıtlarının incelenmesi konusundaki sorunlara değinen Yener, bu konuda Adalet Bakanlığı'nın desteğiyle uzaktan eğitim programlarının düzenleneceğini açıkladı.

Yener, seçim dönemlerindeki tarafsız yaklaşımın başarılarına vurgu yaparak, personele güven duyduğunu ve 31 Mart yerel seçimlerinde de aynı tarafsızlığın sergilenmesini beklediğini ifade etti. YSK'nın 680 seçim müdürlüğü ve 2 bin 411 personelle çalıştığını belirten Yener, personelin özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi