Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerin ardından yapılan itirazları değerlendirmek üzere bugün saat 14.30'da toplandı.

Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı

YSK, 31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında yapılan itirazları değerlendirmek üzere toplandı. Türkiye, yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitmiş, ancak seçim sonrasında bazı noktalarda siyasi partilerin itirazlarıyla gündem sıcaklığını korumuştu.

YSK'nın bugün saat 14.30'da başlayan toplantısında, seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazlar değerlendirilerek nihai kararlar alınacak. Bu kararlara itiraz edilemeyecek ve kesinlik arz edecek.

Toplantıda, özellikle Van seçimlerinde mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesine ilişkin kararın gerekçesinin açıklanması bekleniyor. YSK'nın vereceği kararlar, seçim sonuçlarının netleşmesi ve kesinleşmesi adına önem taşıyor.

Öte yandan, YSK'nın belirlediği itiraz takvimine göre siyasi partilerin ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar dün 17.00 itibarıyla sona ermişti. Bugün ise il seçim kurullarına yapılacak itirazlar için son başvuru saati saat 17.00 olarak belirlendi. İl seçim kurullarının aldığı kararlar, en geç 7 Nisan saat 17.00'ye kadar netleşecek ve bu kararlara karşı YSK'ya başvuru süreci 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

Kaynak: karar