Skandal Operasyon: Yeni Doğan Bebekleri Başka Hastanelere Yönlendirerek Satmışlar Skandal Operasyon: Yeni Doğan Bebekleri Başka Hastanelere Yönlendirerek Satmışlar

31 Mart yerel seçimlerinin ramazan ayına denk gelmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim komisyonu üyelerinin "iftar tatiline" ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Bahçe ilçe seçim kurulu başkanının YSK'ya gönderdiği yazıda, seçim komisyonlarının sayma ve sayma işlemlerine saat 17.00'den itibaren başlayacağı ancak ramazan ayında orucun sadece su ile açılması halinde "iyi bir oy sayımı" yapılacağı belirtildi. "Mümkün olmayacak" ve "seçim komisyonu yetkilileri iftar vaktinde kısa bir mola verecek" diyerek kendisine izin verip vermeyeceği soruldu.

'OY SAYIMI ARALIKSIZ YAPILACAK'

YSK, 100 sayılı Kanunun 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alıyor. “Zarfların Açılması, Oyların Sayımı ve Sayımı” başlıklı 298 Seçimlerin ve Seçmen Listelerinin Temel Hükümleri Hakkında Kanun şöyle diyor: “Oyların sayımı ve sayımı derhal başlayacak, açık ve kesintisiz olarak yapılacaktır.” Lütfen bir hüküm olduğunu unutmayın.

Benzer düzenlemenin YSK'nın 2015 Sayılı Genelgesi'nde de yer aldığına dikkat çeken Dr. Sandık kurullarının görev ve yetkilerine ilişkin 138 sayılı Kanun'da meclis, "oy sayımının kesintisiz olarak yapılması"na oybirliğiyle karar verdi.

Kaynak: karar