Ülkenin en büyük özel sektör sendikası GSEE'nin liderliğinde düzenlenen grev, düşük ücret politikalarını protesto etmek amacıyla pek çok sektörde çalışanları bir araya getirdi.

Gazze'de ölü sayısı 34 bin 535'e çıktı Gazze'de ölü sayısı 34 bin 535'e çıktı

Atina'nın farklı meydanlarında düzenlenen protesto mitinglerine binlerce işçi katıldı. GSEE'nin Klafthmonos Meydanı'ndaki mitingine ek olarak, PAME sendikası da Syntagma Meydanı'nda ayrı bir miting düzenledi.

Grev nedeniyle taşımacılık sektöründe iş bırakanlar oldu ve bu durum gemi trafiğinin durmasına ve tren seferlerinin iptal edilmesine neden oldu.

Asgari ücretin bu ay yapılan yüzde 6,4'lük artışına rağmen işçiler, artan yaşam maliyetlerini karşılamakta yetersiz olduğunu düşünüyor.

Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in hükümeti, geçtiğimiz haziran ayında asgari ücreti 2027 yılına kadar 950 Euro'ya çıkarma ve ortalama ücreti yüzde 25'ten fazla artırarak bin 500 Euro'ya yükseltme sözü vermişti ancak bu sözler henüz gerçekleşmedi.

Grev, işçi haklarının ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi talebiyle gerçekleşirken, işçi sendikaları ile hükümet arasındaki diyalog ve müzakerelerin önemi vurgulanıyor.

Kaynak: Karar