Hayatı boyunca 600'ün üzerinde plak ve kaset kaydeden, 1996 yılında vefat eden Türk sanat müziğinin "sanat güneşi" Zeki Müren'in hayatının filme alınacağı söylendi.

Daha önce "Ayla", "Müslüm", "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" ve "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" gibi filmler yapan Mustafa Uslu, hazırlıklara başladığını duyurmuştu.

Habertürk Haber'in haberine göre yapım şirketi Digital Arts, Zeki Müren'in hayatını beyazperdeye taşıyacak film projesine ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "filmin yapılmamasına" karar verildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

'GÜNDEMİMİZDE ZEKİ MÜREN FİLMİ BULUNMAMAKTA'

Ajda Pekkan stadyumda vereceği ilk konserine hazırlanıyor Ajda Pekkan stadyumda vereceği ilk konserine hazırlanıyor


“Sanat Güneşimiz merhum Zeki Müren'in mirasının tamamını iki değerli vakfa, Mehmetçik Vakfı'na ve Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığını hepimiz biliyoruz. Digital Arts olarak onun isteği üzerine yeğeni Özlem Güner ile birlikte hazırlanıp senaryosu hazırlanan Zeki Müren'in hayatını konu alan bir film projesi yaptık. Bu süreçte Zeki Müren'in mirasını taşıyan ve onun değerlerini yansıtan iki ayrı vakfımızı asla göz ardı etmiyoruz.

Ekim 2023'teki ilk röportajımızda projemizin her iki vakıfla birlikte ilerleyeceğinden bahsetmiştik. Akabinde senaryonun son halini Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı'na gönderdik ve onlar da senaryoya ilişkin görüşlerini bizimle paylaştılar. Dijital sanat üreticileri olarak karşılıklı yaptığımız görüşmeler sonucunda döngüsel planlama sorunları nedeniyle projeyi hayata geçirmeme kararı aldık ve bu kararımızı her iki vakfa da ilettik.

Dolayısıyla gündemimizde Zeki Müren filmi yok. Dijital Sanatlar ve yapımcı Mustafa Uslu hakkında olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılması ve başlatılan karalama kampanyasıyla itibarlarının zedelenmesinden üzüntü duyuyoruz. Ancak yalan haberlerle mücadele edeceğimizi ve hukuka uygun olarak gerekli önlemleri alarak bu tür çabaları ortadan kaldıracağımızı bir kez daha kamuoyuna bildirmek isteriz. "Haberin, konunun tarafları olan bize ve Zeki Müren'in sevgili torunu Özlem Güner'e danışılmadan tek taraflı olarak yazıp yayılması, kamuoyunun aldatıldığını hissettirdi.''

Kaynak: karar