Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret edecek Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret edecek

Bir grup Fransız çiftçi, Başkan Emmanuel Macron'un ziyareti öncesinde bugün başkent Paris'te büyük bir tarım fuarına baskın düzenledi.

Reuters'in haberine göre, fuarda onlarca polisle karşılaşan çiftçiler bağırıp yuhaladı, Macron'un istifasını istedi ve Fransız lidere küfür etti.

Fransız CRS çevik kuvvet polisi gösteriyi kontrol etmeye çalışırken çiftçiler "Burası bizim evimiz!" diye bağırdılar. Reuters'in bir tanığına göre çatışmalar çıktı ve polis en az bir kişiyi tutukladı.

Protestoculardan Pascal Beteille, Macron'un ziyaretinden hiçbir şey beklemediğini söyledi. Reuters'e "Burası bizim evimiz ve CRS bizi karşılıyor" dedi.

MACRON ZİYARETİ İPTAL ETTİ

Kahvaltıda Fransız çiftçi sendikası liderleriyle buluşan Macron, daha sonra fuarın ara sokaklarında dolaşacaktı. Sendika liderleriyle görüştükten sonra Macron şunları söyledi: "Bütün çiftçilere şunu söylüyorum: Tribünleri kırarak hiçbir meslektaşınıza yardım etmiş olmazsınız. "Gösteriyi imkansız hale getirerek ve bir bakıma ailelerin gelmesini korkutarak hiçbir meslektaşınıza yardım etmiyorsunuz" dedi.

Protestolar fuarın halka açılmasını en az bir saat geciktirdi. Fransa cumhurbaşkanı, çiftçiler, gıda işleyicileri ve perakendecilerle fuarda yapmak istediği tartışmayı iptal ettikten sonra, çiftçi birliklerinin ve diğer endüstri çalışanlarının temsilcilerini üç hafta içinde Elysée Sarayı'nda bir araya getireceğini söyledi.

Fransız çiftçiler, Başbakan Gabriel Attal'ın 400 milyon avro (433 milyon dolar) değerinde yeni önlemler sözü vermesinin ardından bu ayın başlarında protestoları büyük ölçüde iptal etti. Ancak hükümete daha fazla yardım sağlaması ve Paris tarım fuarı öncesinde verilen sözleri tutması yönünde baskı yapmak amacıyla protestolar bu hafta yeniden başladı.

Kaynak: karar