Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde arkadaşlarıyla denize giren üniversite öğrencisi Recep Mert Karaağaç (20), boğularak hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde Gülüç beldesi Tersaneler mevkisinde meydana geldi.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Olayın Detayları

Recep Mert Karaağaç, serinlemek amacıyla üç arkadaşıyla birlikte denize girdi. Yüzerken bir anda gözden kaybolan Karaağaç, arkadaşları ve çevredeki vatandaşların arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Bunun üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu.

Arama ve Kurtarma Çalışmaları

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Sahil Güvenlik ekipleri, denizde arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda, Karaağaç suda baygın halde bulundu ve karaya çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Recep Mert Karaağaç, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Karaağaç, daha sonra özel bir hastaneye sevk edildi.

Hayatını Kaybetti

Tüm müdahalelere rağmen Recep Mert Karaağaç hayatını kaybetti. Acı haberi alan okul arkadaşları ve akademisyenler büyük üzüntü yaşadı. Karaağaç’ın kısa süre önce babasını kaybettiği ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği 1. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Dha