1 MAYIS: İŞÇİLERİMİZ HAKLARINI ARIYOR

Adana da bugün 1 Mayıs işçi ve Emekçi Bayramı halkın yoğun katılımıyla başladı. Bugün emeğin, dayanışmanın birliğin gücünü bir kez daha gördük. İşçi bayramı Dünya çapında kutlanan birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.Aralarında Türk-işe bağlı birçok sendikanın olduğu organizasyonda sadece işçilerimizin yaşadığı problemlere değil; aynı zamanda deprem felaketinde yaşanan problemlere de detaylı olarak değinildi.

Ankara, Zonguldak, Hatay dahil Türkiye’nin birçok yerinden Adana’ya gelen işçilerimiz Türk-iş genel Başkanı Ergül Atalay’ın konuşmalarıyla büyük bir coşku yaşadı.  Atalay: “işçiyi anlamak lazım, bir meseleyi yaşamıyorsan kitaptan okuyorsan kitap başka yaşamak başkadır. Diş bizim dişimizdir en yakınımız bir hap verir ama ağrıyan diş bizde, bir kamyon sıkıntımız var diyerek işçilerimizin problemlerine detaylı olarak yer verdi.

Deprem akabinde yaşanan sıkıntılara da yer veren Ergül Atalay şu sözlerle ülke gerçeklerine yönelik bir farkındalık daha oluşturdu:

“Bu depremde bizzat şahit olduğum şeyler var Rus askerinin yardım çalışmalarını gördüm, bundan sonra her konu da ölçülü konuşurum Yunan askerinin nasıl desteklediğini gördüm. Endonezya ve Malezya’nın tam 42 gün boyunca uçaklarla nasıl yardım götürdüğünü gördüm artık kötüyü değil memleket sevdalılarını görelim dedi.”

Konuşmalarında seçimleri de hedef alan Sayın Atalay halkı doğruları savunmaya haklarını aramaya davet etti. Her daim işçilerin arkasında olacağının sözünü vererek konuşmasını halka kırmızı karanfiller dağıtarak bitirdi.

Haber: Sevda TİNİZ

Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü

Kamera: Cumali KIZGIN

Editör: Haber Merkezi