Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin azami öğretim süresini tamamladıkları durumlarda, hiç almadıkları veya başarısız oldukları dersler için sınav hakkı tanınacak. Bu kararın amacı, yükseköğretim kurumlarında uygulanan farklılıkları ortadan kaldırmaktır.

Bu karara göre, ön lisans ve lisans düzeyindeki 4, 5 ve 6 yıllık tüm yükseköğretim programlarındaki öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamadıkları dersler için 2547 sayılı Kanun'un 44/c maddesinde yer alan sınav haklarından yararlanabilecekler.

Uygulamada, eğitim ve öğretimin niteliğine göre değerlendirme yapılacak ve teorik eğitimler için sınavlar düzenlenecektir. Bu uygulama, öğrencilerin daha önce almadığı dersler için de geçerli olacaktır.

Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek talepli davada red kararı çıktı Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek talepli davada red kararı çıktı

Sınavlara giren öğrenciler, ders başına öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeye devam edeceklerdir. Ancak bu ödemeler, Cumhurbaşkanlığı kararıyla belirlenen miktarı aşmayacaktır.
 

Editör: Haber Merkezi