Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İYİ Parti'den İstifa Etti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İYİ Parti'den İstifa Etti

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırırken, anket şirketleri de seçim atmosferini değerlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Metropoll Araştırma'nın İstanbul'da yaptığı çalışma, seçim yarışındaki son durumu gözler önüne serdi.

Metropoll Araştırma, "Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz" sorusuyla yapılan ankette, Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, DEM Parti adayı ve İYİ Parti adayı seçenekleri sunuldu.

Ankete katılanların %41.6'sı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtirken, %38'i Murat Kurum'a oy vereceğini ifade etti. DEM Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı %5.6, İYİ Parti adayına destek vereceğini belirtenlerin oranı ise %2.9 olarak belirlendi. Ankete katılanların %11.9'u ise tercihini belirtmedi.

Bu sonuçlar, seçimdeki kritik rekabeti gösterirken, özellikle DEM Parti'nin adayının çıkması durumunda İmamoğlu ile Kurum arasındaki farkın 3 puana kadar düştüğü dikkat çekiyor.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında yaptırdıkları anket sonucunu paylaşmış ve İmamoğlu'nun önünde olduklarını açıklamıştı.

Kurum, yapılan anketlerde öne geçtiklerini belirterek, seçim atmosferinin giderek ısındığını vurgulamıştı.

Kaynak: haberler.com