Gaziantep'te 6 Şubat depremi sonucu yıkılan Emre Apartmanı ile ilgili ortaya çıkan detaylar oldukça şoke edici. Binanın yıkılmasının ardında kolon eksikliği gibi ciddi inşaat hataları bulunuyor. İşte bu olayla ilgili bazı önemli detaylar:

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde bulunan Emre Apartmanı, 6 Şubat depreminde yıkıldı ve enkaz altında kalan 49 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Emre Apartmanı ile ilgili bir soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, binanın statik projesinde yer alan kolonun gerçekte yapılmadığı ortaya çıktı. Yani binada tasarlanan kolon, inşaat sırasında hiç yapılmamış.

Ayrıca, bir vatandaşın binanın alt katındaki işyerini satın almak için Yapı Kredi Bankası İbrahimli Şubesine kredi başvurusu yaptığı ancak kredi başvurusunun, binanın statik projesi ile mimari projesi arasındaki aykırılıklar nedeniyle reddedildiği iddia edildi.

İddianamede, binanın altındaki işyerinde kolon kesildiğine dair herhangi bir delilin bulunmadığı belirtiliyor.

Mahkemede yargılanan 4 sanık bulunuyor. İki müteahhit tutuklu, diğer iki sanık ise biri şantiye şefi, diğeri mimar.

Mahkemede, yapılan incelemeler sonucunda binanın mimari projesi ile statik projesi arasındaki uyumsuzluklar ve kolon eksikliği önemli faktörler olarak belirtiliyor.

Ayrıca, binanın yıkımındaki en önemli etkenlerden birinin kolon eksikliği olduğu iddianamede vurgulanıyor.

Eligül'den Seçil Erzan’a 3 Bin Dolarlık Tazminat Davası Eligül'den Seçil Erzan’a 3 Bin Dolarlık Tazminat Davası

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, inşaatın yapımı sırasında kolonların eksikliği gibi inşaat hatalarının varlığını tespit etti ve soruşturma başlattı.

İddianamede, binanın statik projesi ile mimari projesi arasındaki uyumsuzluklar ve kolon eksikliği nedeniyle kredi başvurusunun reddedildiği, ancak bu durumun 2021 yılında resmi bir şekilde tespit edildiği belirtiliyor.

 Emre Apartmanı'nın yıkılmasının ardında ciddi inşaat hatalarının olduğu açıkça görülüyorr. (karar)

Editör: Haber Merkezi