Eskişehir'de 6 yaşındaki Nur Elif T'nin ölümüyle ilgili olarak devam eden davada mahkeme, olayın yaşandığı ev ile çevresinin yeniden detaylı şekilde incelenmesi talebinde bulundu.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya amca Sezer T. ve hala Deniz T. ile avukatları katılırken, babaanne Cihangül K. ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

MSB: Yıldırım çarpan asker şehit oldu MSB: Yıldırım çarpan asker şehit oldu

Sanıklardan Sezer T., suçsuz olduğunu iddia ederek, yeğenlerinin ifadelerinin çelişkili olduğunu belirtti. Cihangül K. ise suçlamaları reddederek, çocuklara bakmadığını savundu. Deniz T. ise çocuklara eziyet etmediğini ileri sürerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, çocuğun öldüğü ev ve çevresinin detaylı bir inceleme yapılmasına ve sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 12 Mart'a ertelendi.

6 yaşındaki Nur Elif T'nin ölümü olayı, aile içindeki şüphelerle kamuoyunda geniş bir yankı bulmuştu. Sanıklar, "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılma riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Kaynak: birgün