Yabancı hastalar için Türkiye'de sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanma kapsamı genişletildi. Yeni karara göre, artık yılda en fazla 7 bin yabancı hasta, devlet hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 10 Mayıs 2024 tarihinde yapılan değişiklikle, Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile Türkiye'ye gelen yılda en fazla 7 bin yabancı hastanın, belirli kriterler doğrultusunda sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabileceği belirtildi.

Araştırmalara göre gençler meyve sevmiyor Araştırmalara göre gençler meyve sevmiyor

Bu kapsamda, sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve malzemelerin tedavi giderleri Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ayakta muayene olan hastaların ilaç bedelleri, Sağlık Uygulama Tebliği veya kamu fiyatı üzerinden, tıbbi cihaz, ortez-protez ve medikal malzeme giderleri ise temin bedelleri üzerinden Sağlık Uygulama Tebliği kriterlerine göre Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Bu karar çerçevesinde hastaların kayıt ve hizmet sunum süreçlerinde Göç İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı da destek sağlayacak. 

Kaynak: HABERLER.COM