ABD Hükümeti, Dolandırıcılık Operasyonunda 9 Milyon Dolar Değerindeki Tether'e El Koydu

Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

ABD Adalet Bakanlığı, dolandırıcılık soruşturması çerçevesinde tespit edilen yaklaşık 9 milyon dolar değerindeki kripto para Tether'e el koyduğunu duyurdu. El konulan varlığın "domuz kasaplığı" adı verilen dolandırıcılık yöntemiyle ilişkilendirildiği belirtildi. Bu yöntemde, sahte kripto ticaret platformları oluşturularak 70'ten fazla kişinin dolandırılmasına yönelik bir planın ortaya çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, Tether'in, dolandırıcılık operasyonunda kullanılan kripto varlıklarından biri olduğu ve yaklaşık 9 milyon dolar değerinde ABD dolarına sabitlenmiş olduğu bilgisi paylaşıldı. Tether, kripto para ekosisteminde önemli bir şirket olarak bilinmektedir.

Dün yapılan Tether açıklamasında, ABD Adalet Bakanlığı ile iş birliği yapılarak Güneydoğu Asya'daki bir insan kaçakçılığı örgütüyle bağlantılı yaklaşık 225 milyon dolar değerindeki kripto paranın dondurulduğu belirtilmişti. "Domuz Kasaplığı" adı verilen dolandırıcılık yönteminde, dolandırıcılar kurbanlarını sosyal medya, mesajlaşma ve flört uygulamaları üzerinden sahte kripto para alım satım platformlarına yatırım yapmaya ikna etmeye çalışıyorlar.(karar)

Editör: Haber Merkezi