ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Aden Körfezi'nde Husilere ait gemisavar füzesini hava saldırısıyla etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

ABD'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Husilerin gemisavar füzesinin fırlatmaya hazır konumda olduğu belirtildi. ABD güçleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısının, gemilere yönelik saldırıları önlemek ve seyrüsefer serbestisini korumak amacıyla yapıldığı ifade edildi.

ABD'nin, Husilere ait gemisavar füzenin bölgedeki ABD gemilerine tehdit oluşturduğunu tespit ettiği belirtildi. Açıklamada, gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda gemisavar füzesinin vurularak imha edildiği ve bu eylemin uluslararası sularda güvenliği artırmayı hedeflediği kaydedildi.

Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü! Afganistan'daki sel felaketi: 50 ölü!

Önceki olaylara atıfta bulunan açıklamada, Husilerin Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyma ve füze saldırıları düzenleme eylemleri hatırlatıldı. ABD'nin, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği ve deniz trafiğini güvence altına almak amacıyla müdahalelerde bulunduğu vurgulandı.

Kızıldeniz'deki olayların ardından oluşturulan çok uluslu "Refah Muhafızı Operasyonu"na da atıfta bulunulan açıklamada, ABD'nin bölgedeki güvenlik endişelerini giderecek adımlar atmaya devam edeceği belirtildi. Uluslararası kamuoyu, olayın detaylarını ve gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.

Kaynak: birgün