Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı! Çin'de şiddetli yağış nedeniyle yol çöktü: 19 ölü, 30 yaralı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık eyaletlerinden biri olan Florida Temsilciler Meclisi, 16 yaşın altındaki çocukların ebeveynlerinin onayına bakılmaksızın sosyal ağları kullanmasını yasaklayan bir yasa tasarısını kabul etti.

Florida Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçi üyeleri tarafından önerilen ve ebeveynlerin onayına bakılmaksızın 16 yaşın altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasaklayan bir yasa tasarısını oyladı. Tasarı 106 lehte, 13 aleyhte oyla kabul edildi.

Bu yasaklardan hangi sosyal medya şirketlerinin etkileneceğine dair bir liste bulunmazken, "kullanıcı eylemlerini takip eden, çocukların içerik yüklemesine ve diğer kullanıcılarla iletişim kurmasına olanak tanıyan, bağımlılık yaratan içerik barındıran" tüm platformların bu kapsama girdiği belirtildi. kanun.

Tasarıyı destekleyenlerden Tyler Sirois konuşmasında şunları söyledi: "(Sosyal medya şirketleri) çocukların büyümesinden kazanç sağlıyor.

Bu onların iş modeli. Bunu neden yapıyorlar? "Platformunuzun gönderdiği her otomatik oynatmada, her beğenide ve her bildirimde çocuklarımızı dopamine bağımlı tutmak için."

Tasarı, sosyal medya şirketlerinin 16 yaşın altındaki çocukların kullandığı hesapları kapatmasını gerektiriyor. Söz konusu tasarının yasalaşması için Florida Valisi Ron DeSantis'in onayı gerekiyor.

Kaynak: karar