Google, Android 15'in Beta sürümünü yayınladığını duyurdu Google, Android 15'in Beta sürümünü yayınladığını duyurdu

Apple'ın yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un ABD'de satışı yasaklandı.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Ekim ayında, tıbbi gözetim teknolojisi şirketi Masimo'nun şikayeti üzerine Apple'a söz konusu akıllı saatlerin ithalatını ve satışını askıya alması yönündeki kararı, Amerikan Başkanı Joe Biden tarafından Amerikan yönetimi tarafından veto edilmedi.

25 Aralık'a kadar veto süresi bulunan Biden yönetimi kararı veto etmediği için Apple'ın yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un ülkede satışı yasaklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği'nden (USTR) yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun, Apple'ın ABD merkezli Masimo ve Cercacor laboratuvarlarına ait iki patenti ihlal ettiğini tespit ettiği hatırlatılıyor.

Açıklamada, dikkatli istişarede bulunulduktan sonra ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun kararının geri alınmayacağına karar verildiği ve söz konusu kararın bugün kesinleştiği belirtildi.

Apple, karara ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nde itiraz etti. Apple, kararın askıya alınmasını isterken, saatlerin yeniden tasarlanan versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğine 12 Ocak'a kadar karar verecek olan ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi'nin değerlendirmesini beklemeyi istedi.

NE OLMUŞTU?

Uluslararası ticaret anlaşmazlıklarını denetleyen ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Ekim ayında Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini okuma yeteneğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiğine karar verdi.

Apple, 18 Aralık'ta, patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un mağazalarında satışını durduracağını duyurdu.

Apple'ın düşük fiyatlı Apple Watch SE modeli gibi kandaki oksijen seviyesini okuma özelliği içermeyen akıllı saat modellerinin bu tartışmadan etkilenmeyeceği belirtildi.

Kaynak: KARAR