Amerikan basınına göre 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi hazırlıkları devam ederken, Cumhuriyetçilerin başkent Washington'daki ön seçimleri tamamlandı. 


Haley, Washington ön seçimlerinde oyların %63'ünü alarak Cumhuriyetçilerin ön seçimini kazanan ilk kadın olurken, Trump oyların yalnızca %33'ünü aldı. 


Yarışmak için toplam 1.215 delegeye ihtiyacı olan Haley, bu zaferle yalnızca 19 delege çıkararak ülke çapında toplam 43 delegeye ulaştı.  


Güney Carolina Valisi Haley'nin eski kampanya sözcüsü Olivia Perez-Cubas, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Washington'un yetersizliklerinin farkında olan Cumhuriyetçilerin Donald Trump'ı ve onun getirdiği kaosu reddetmesi sürpriz değil." 
Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Washington DC bataklığından bilinçli olarak uzak durdum" dedi.  

Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı


Hafta sonu ABD'nin Missouri, Idaho ve Michigan eyaletlerinde yapılan son ön seçimlerle Trump, Cumhuriyetçi başkan adaylığı için gereken toplam 1.215 delegenin 244'üne ulaştı. Haley'nin 24 seçim bölgesi delegesi vardı. 


Seçmenler, başkanlık yarışının en kritik günlerinden biri olarak kabul edilen ve 16 eyalette ön seçimlerin yapılacağı "Süper Salı" günü sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı adaylarının durumunun 5 Mart'ta yapılacak Süper Salı önseçimlerinin ardından netlik kazanması bekleniyor.

Kaynak: Habertürk