Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Fransa'da yaşanan şiddet olaylarına ilişkin sosyal medya platformlarının daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti. 25 Ağustos itibarıyla sosyal medya platformlarının AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'na tabi olacağını ve nefret içeren, şiddeti teşvik eden veya zararlı içerikleri anında kaldırma zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Bu içerikleri kaldırmayan platformların cezalandırılacağını ve mali yaptırımların yanı sıra AB topraklarında faaliyetlerini sonlandırma gibi adımların da atılabileceğini ifade etti.

AB Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası çerçevesinde Avrupa'da faaliyet gösteren büyük dijital platform ve arama motorlarının daha sert kurallara tabi olacağını duyurmuştu. Apple, Facebook, Twitter gibi 19 platform, dezenformasyonu sınırlama, yasa dışı içerikleri hızlı bir şekilde kaldırma, reşit olmayanları daha iyi koruma gibi yeni ve katı yükümlülüklere uymak zorunda kalacak. Kural ihlalleri durumunda bu platformlara küresel cirolarının yüzde 6'sına kadar para cezaları verilebilecek ve tekrarlayan ihlaller sonucunda AB'deki faaliyetleri sonlandırılabilecektir.

Editör: Haber Merkezi