Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkındaki ikinci kararına ilişkin Bakan Yılmaz Tunç, "Bu yeni bir karardır. Yetkili mahkemeler de bu kararı değerlendirecek. Süreci birlikte sürdüreceğiz dedi.

Tunç, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun Gezi Parkı davasındaki tutuklu Can Atalay'a yönelik tecavüz kararına uyulmadığı gerekçesiyle açılan ikinci davadaki "hak ihlali" kararına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) milletvekili olarak görev yaptı.

Karar alındığında bakanlığının bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü söyleyen Tunç, karardan bütçe görüşmeleri sırasında haberdar olduğunu söyledi.

Tunç, "Kısa bir karar alındı. Daha sonra gerekçeli kararın da yayımlanması gerekir.

Önümüzdeki dönemde Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Bütün bunlar daha sonraki duruşmada, yargı sürecinde değerlendirilecek konulardır” dedi.

Daha önce Yargıtay 3. Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi ihlal kararı. Ceza Mahkemesi'nin uymadığını hatırlatan Tunç, şöyle devam etti:

“Anayasamızın 83, 14, 148, 148. maddelerine uyulmamasının nedenlerini daha önce konuşmuştuk. Makalenin 4. paragrafı. O mahkemeler, dava mahkemeye geldiğinde tüm bunları değerlendirecek.

Gazze'de ölü sayısı 34 bin 388'e ulaştı Gazze'de ölü sayısı 34 bin 388'e ulaştı

Bu maddelerin yorumlanması konusunda Anayasa Mahkememiz ile Yargıtay arasında görüş ayrılığı oluşmuştur.

Bu görüş farklılığından dolayı böyle bir karar alındı. Bu yeni bir karar. Yetkili mahkemeler de bu kararı değerlendirecek. "Süreci hep birlikte sürdüreceğiz"

Kaynak: birgün