ADANA DA MİLLET İTTİFAKI COŞKUSU

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Adana’da miting düzenledi. Adana Mitingine; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar eşlik etti.

Trabzon'da raylı sistem dönemi başlıyor Trabzon'da raylı sistem dönemi başlıyor

Sözü ilk olarak Mansur Yavaş aldı. Ardından da İmamoğlu ve Meral Akşener sahneye çıktı. Akşener'in ardından sözü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

İmamoğlu çok önemli noktalara değinirken Erzurum’da yaşanan olaya ilişkin de düşüncelerini dile getirdi: “Ne yazık ki bunlar insanlara, vatandaşlara kötü davranıyor. Azmettirdiği insanlar bize taş attırıyor. Ama biz ne yaparız onlara gül atarız gül. Onlar taş atsın. Biz o güzel kalplerimizle, bu seçimi 86 milyon insan için kazanacağız. Bir de kalkmış ne diyorlar bugün. Ne diyor Sayın Cumhurbaşkanı neymiş efendim, biz orayı provoke etmişiz. Onlara kalsa kendimize taş attırmışız. Yani nasıl gücümüz var ki kendimize taş attırırken emniyet müdürüne de talimatı ben veriyorum, valiye de talimatı ben veriyorum. Biz öyle bir ahlaka sahip değiliz. Bunların utanmaları bile kalmamış.” Dedi

Meral Akşener de iddialı konuşmasıyla miting alanında halka büyük coşku yaşattı. İktidara yönelik eleştirilere sıkça yer veren Akşener konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Yakında peygamberliğini ilan ederse, şaşırmayın." dedi. Akşener'in ardından sözü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu Adana da yoğun ilgiyle karşılaştı. Konuşmalarında Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde genç, yaşlı, kadın çocuk her kesime yönelik yapacağı çalışmalara tek tek değinen Kılıçtaroğlunun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“İlk kez gidip sandıkta oy kullandığınızda dünya siyaset tarihine önemli bir armağan bırakacaksınız. Çünkü dünya siyasetini yazanlar şöyle yazacak: Türkiye'de baskıcı yönetim vardı, gençler özgürce düşüncelerini açıklayamıyordu ama aynı gençler demokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdiler. Bu en önemli armağandır. Buna sahip çıkın.” Dedi.

Gençlerle ilgili en çarpıcı sözleri de şu şekilde: "Siyaseti de 180 derece değiştireceğiz. Yandaştan yana değil vatandaştan yana hizmet vereceğiz. Gençler size sözüm var, Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat benim aleyhimde tweet atabilirsiniz, en rahat beni eleştirebilirsiniz. Size demokrasiyi, özgürlüğü, ekmeği, aşı, işi getireceğim. Yolsuzluk yapanların da burnundan fitil fitil getireceğim. Zeydan Başkan'a verilmeyen tüm izinleri alacak ve Adana'ya hizmet edecek.

"14 Mayıs akşamı bu işi bitirmeliyiz. 1. turda bitirmeliyiz. Her bir kardeşim sadece kendisini ailesini değil, tüm arkadaşlarınızı, komşularınızı akrabalarınızı sandığa götürüyorsunuz, 1. turda Kılıçdaroğlu ‘nu 13. Cumhurbaşkanı seçiyoruz ve Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli ediyoruz. Türkiye'nin böyle bir rezil dili taşıması mümkün değil. Hem Cumhurbaşkanını hem Meclis'i almak zorundayız." Diyerek konuşmasını bitirdi.

Haber: Sevda TİNİZ

Kamera: Cumali KIZGIN

Editör: Haber Merkezi