ADANA ‘’MİLET’TE’’ TEK YÜREK

8 Mayıs Pazartesi günü Millet İttifakı tarafından Adana’da düzenlenen ‘’Millet Buluşması’’ halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yedisinden yetmişine bütün Adana halkının tek yürek olduğu mitingde Millet İttifakı’na umut veren görüntülere ve sloganlara yer verildi.

‘’ İlk oyum Kemal Dedeme’’, ‘’Baharı Kemal, Kemal’i Kadınlar Getirecek’’, ‘’Tek Adamla Ömür Mü Geçer’’, ‘’Bir Kemal Kurdu, Bir Kemal Kurtardı’’, ‘’Yönetmek Ekip İşidir. Tek Adamla Olmaz’’ gibi daha nice farklı görüşlere yer verilen afişlerin haricinde Adana halkı geçtiğimiz günlerde Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan provokasyona karşı büyük tepkilerini ‘’Burası Adana, Erzurum Değil’’ sloganlarıyla verdi. Özellikle Ekrem İmamoğlu’nun konuşması esnasında sahneye onlarca gül atılmasıyla beraber bu sloganın yeniden dillenmesi Adana insanın farkını bir kez daha ortaya koydu.

Sırasıyla Zeydan Karalar, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarını gerçekleştirdiği bu mitingde ortak değer ‘’Birleşe Birleşe Kazanacağız’’ felsefesi oldu. Aynı zamanda özellikle Cumhur İttifakı’nın kendilerine yönelttiği yanlış algılara cevap veren siyasetçiler tutumlarını gergin bir tavırdansa oldukça sempatik ve şakacı şekilde vermeyi tercih ettiler.

Gerçekleşen bu mitingle Adana halkı ile buluşan Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kılıçdaroğlu, seçimi kazandıktan sonra başta gelen çalışmaları içerisinde Adana’nın metro problemi, havaalanı problemi ve ayrıca tarımsal problemlerinin üstünde Zeydan Karalar’la birlikte durmak olacağını da belirtti ve sözünü verdi.

Alanda gençlerin yoğunluğunu gören ve mutlu olan Millet İttifak’ı güzel günlerin yakın olduğunu, gençlerin sorunlarıyla birebir ilgilenileceğini, işsizlik sorununun çözüleceğini ve ekonomik şartları iyileştirmek adına her türlü çalışmayı yürüteceklerini söyledi.

Haber: Güliz ALPAĞU

Ramazan Bayramı sonrası İstanbul ve Ankara'da trafiğe kısıtlama! Ramazan Bayramı sonrası İstanbul ve Ankara'da trafiğe kısıtlama!

Kameraman: Cumali KIZGIN

Editör: Haber Merkezi