Yapı-Yol Sen Örgütlenme Sekreteri Erbil  Karakoç  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanlarının mesai ücretlerine yönelik tepkisini dile getirdi. Açıklamalarında şu ana başlıklara odaklandı:

  1. Zor Ekonomik Koşullar: Karakoç, ülkede kira, barınma, ulaşım ve yemek gibi temel ihtiyaçların maliyetinin arttığı bir dönemde, AFAD çalışanlarının mesai ücretinin 10.10 lira olmasına tepki gösterdi.

  2. Ekonomik Zorluklar ve Ulaşım Zamları: Çalışanların yaşamlarını idame ettirmenin zorlaştığı, kiraların yükseldiği, barınma hakkının güçleştiği bir dönemde, ulaşım ve yemek gibi masrafların da yüksek oranlarda zamlandığını ifade etti.

  3. Mesai Ücreti Reddi: AFAD emekçilerinin artan ekonomik koşullar altında 10.10 liralık mesai ücretini kabul etmeyeceklerini belirtti.

  4. AFAD Tazminatı Talebi: AFAD emekçilerinin talepleri arasında, henüz somut adım atılmamış olan AFAD tazminatı hakkında çözüm talebinde bulundu.

    Zeytinburnu'nda Beton Mikseriyle Tramvay Çarpıştı Zeytinburnu'nda Beton Mikseriyle Tramvay Çarpıştı
  5. Enflasyona Dirençli Politika: Gerçek bir ücretle ücretlendirilebilmesi için günün koşullarına uygun, enflasyona dirençli bir politikanın uygulanması gerektiğini vurguladı.

  6. Deprem Gerçeği ve Ekonomik Destek: Deprem gerçeğiyle başa çıkarken, AFAD emekçilerinin ekonomik deprem altında kalmamaları gerektiğini savund

Kaynak: sözcü