Ebu Ubeyde'den İsrail'e "Hazırız" Mesajı Ebu Ubeyde'den İsrail'e "Hazırız" Mesajı

Ahıska Türkleri Gürcistan'ın AB başvuru sürecini desteklemeye hazır

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıska Türklerinin Gürcistan'ın Avrupa Birliği'ne (AB) başvuru sürecine destek olmak için çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Kassanov, açıklamasında, Avrupa Birliği'nin Gürcistan'a "aday" statüsü vermesi ve Ukrayna ve Moldova ile müzakere sürecini başlatma kararının bölgesel istikrar ve kalkınma açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Ahıska Türklerinin her zaman Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve istikrarına destek verdiklerini vurgulayan Kassanov, şunları kaydetti:

"Biz her zaman kalkınma politikalarını destekledik. Vatanımız olarak gördüğümüz Gürcistan'ın refahını artırmak istedik. Bu pozisyona devam edeceğiz. Dünyanın farklı ülkelerine dağılmış olan Ahıska Türkleri olarak biz, Gürcü makamlarıyla koordineli olarak Gürcistan devletinin Avrupa Birliği'ne adaylık sürecine destek vermek için çalışmaya hazırız.\"

AB'nin Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'ya ilişkin kararı

AB dün Gürcistan'a "aday" statüsü verirken, Ukrayna ve Moldova ile de katılım müzakerelerinin başlatılmasına karar verdi.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi