Antalya'da özel hareket polislerini devreye sokan hadise Muratpaşa ilçesinde üç katlı bir apartmanın çatı katında yaşandı.

Ulaşılan bilgiye göre, madde bağımlısı olan ve bir süre önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğü belirtilen Fırat A. (28), annesi Hülya A.’yı bıçakla rehin aldı. Bu sırada evdeki eşi ve çocukları dışarıya kaçarken Hülya A, oğlunun bir anlık dalgınlığından faydalanıp kendini dışarıya attı, durumu polise haber verdi. Öfkeli genç bunun sonrasında evde ne bulduysa dışarıya fırlatmaya başladı İhbarın üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi çağırıldı.

SOKAK ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPANDI

Polisin iknalarına yanıtlamayan Fırat A., Cam, plastik, tahta ve mutfak eşyalarını sokağa atmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri bir yandan özel harekat ekiplerinden destek isterken, bir yandan da sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Sokakta araçları olan bazı insanlar, zarar görmemesi adına otomobillerini almaya çalıştı.

ÇATIYA SNİPERLİ ÖNLEM

Özel Harekat ekiplerinin intikal etmesini ardından şahsı etkisiz hale getirmek için operasyon düğmesine basıldı. Ekipler sokağı ablukaya alarak binanın içerisine girdi. Şahsın kapıyı açmaması direnmesi üzerine ilk olarak ikamet içerisine yoğun biber gazı sıkıldı. Biber gazından bazı polisler de etkilendiği gözlendi. Buna rağmen direnmeye devam eden Fırat A., bacak kısmından vurularak etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında başka bir apartmanın çatı katında güvenlik amacıyla 1 sniperli özel harekat ekibi de konuşlandı.

Tüm bu yaşananları görüntülemek için vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı. Polis toplanan kalabalığa sık aralıklarla uyarılarda bulundu. Yaralanan Fırat A., tedavisi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

'AKIL HASTASI DİYE SALDILAR'

Oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını belirten anne Hülya A., şunları söyledi:

MSB: Samsun'dan İstanbul'a Akciğer Nakli Başarıyla Tamamlandı MSB: Samsun'dan İstanbul'a Akciğer Nakli Başarıyla Tamamlandı

Hastaneye yatırmaya çalışıyorum ama gücüm yetmiyor. 5 ay önce de 2 polisi yaraladı. Şikayetçi oldular, 5 ay cezaevinde yattı. Baktılar akıl hastası saldılar. Polisi ben çağırdım, beni öldürmeye kalktı. Beni yere yatırıp boğazıma bıçağı dayadı. Evdekilere beni düşünmeyin siz çıkın dedim, çocukları kurtarmak istedim. Tekme atınca biraz sarsıldı o sıra fırlayıp kaçtım. Kaçmasam boynumu keserdi.(karar)

Editör: Haber Merkezi