İYİ Parti kongrenin yapılacağı salona seyirci almayacak İYİ Parti kongrenin yapılacağı salona seyirci almayacak

Elazığ'da yaşanan siyasi gerilim, AKP ve MHP arasındaki DEM partisi çatışmasıyla daha da alevlendi. Elazığ Emniyeti'nin ardı ardına yaptığı operasyonlar, iki partinin arasındaki gerilimi artırdı. AKP'nin belediyelerine yapılan operasyonlar sonrası MHP'nin Emniyet'e destek vermesi, iki partinin arasındaki çatışmayı derinleştirdi.

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal'ın yaptığı açıklamada, Emniyet'in başarılı operasyonlarına vurgu yaparak desteklerini dile getirdi. Ancak, bu desteklerin canlı yayına da yansıdığı ve MHP Milletvekili Semih Işıkver'in AKP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunduğu görüldü.

Işıkver, Karakoçan ilçesindeki DEM partisiyle ilgili olarak, AKP'ye sert sözlerle yüklenerek, "DEM kazanırsa millet ve biz affetmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Bu sözler, partiler arasındaki gerilimi doruğa çıkardı.

AKP ve MHP'nin Elazığ ve ilçelerinde ayrı ayrı seçime girdiği ve özellikle Sivrice ve Karakoçan ilçelerindeki siyasi mücadelelerin tansiyonunu yükselttiği belirtildi. Bu çatışma, AKP ve MHP'nin arasındaki ilişkileri daha da gerilimli bir hale getirdi.

Kaynak: cumhuriyet