Yunanistan'da Yargıtay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kardeşlerini yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iade edilebileceğine hükmetti.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre mahkeme bugün açıkladığı kararla 54 yaşındaki Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye sınır dışı yapılmaya yaptığı itirazı reddetti.

1 Mayıs çileye döndü! Bazıları bariyerleri atladı, bazıları ise treni kaçırdı 1 Mayıs çileye döndü! Bazıları bariyerleri atladı, bazıları ise treni kaçırdı

DW Türkçe'nin aktardığı haberde kararın uygulanabilmesi için Yunanistan Adalet Bakanı Yorgos Floridis tarafından onaylanmasının gerekeceği aktarıldı, ayrıca Yeşildağ ve kendilerinin haklarında verilen iade kararına karşı bir üst yargı merciine başvurmayı planladıkları da belirtildi.

2023'ün Kasım ayının ortasında Yunanistan sınır güvenliği, Yeşildağ'ı Ferecik'in kırsal bölgesinde yakalamış ve Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı şekilde geçtiğini tespit etmişti.

Yunan polis memurları, Yeşildağ'ın 1986 yılında 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı hakkında Türkiye tarafından çıkarılmış bir Interpol yakalama emri olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Gazete Duvar