Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması

Almanya Ziyareti Öncesinde Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz'dan Vekalet!

17 Kasım 2023 tarihinde saat 00:12'de alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti sebebiyle, Cumhurbaşkanlığı görevine vekalet edecek isim belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti süresince Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan tezkereye göre, Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönüşüne kadar bu göreve vekalet edecek. Bu süre zarfında ülkenin en üst düzey liderlik görevini yerine getirecek olan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışındaki resmi ziyaretleri sırasında üstlendiği vekalet görevini bir kez daha yerine getirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti nedeniyle Cevdet Yılmaz'ın geçici olarak Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmesi, ülke yönetiminin sürekliliğini sağlamak adına alınan rutin bir karardır.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi